Badji (Club Brugge) vroeg gewisseld door Clement: “Streng, maar rechtvaardig”

Badji (Club Brugge) vroeg gewisseld door Clement: “Streng, maar rechtvaardig”

09-03-2021 09:13
1

Youssouph Badji scoorde tegen Zulte Waregem na 21 minuten de 1-0 voor Club Brugge, maar Philippe Clement haalde de aanvaller al na een halfuur naar de kant. Zaakwaarnemer Peter Smeets reageert op de opvallende situatie.

“Het zou niet normaal zijn als Youssouph nu niet kwaad is op alles en iedereen. Hier zullen een aantal dagen moeten overgaan”, zegt Smeets van Let’s Play 360 aan Het Laatste Nieuws. “Maar Philippe Clement doet dit niet zomaar. En al zeker niet om Youssouph te breken. Ik ken hem daarvoor te goed. Philippe is streng, maar rechtvaardig. Hij doet dit om Youssouph wakker te schudden. Dit hoort ook bij topsport.”

“Ik herinner me hoe Benito Raman destijds met KAA Gent in de Champions League mocht invallen en een kwartier later weer naar de kant moest”, gaat Smeets verder. “Da’s niet fijn voor een speler. Anderzijds: je gaat er niet dood van. Als de emoties straks zijn gaan liggen, en Youssouph is begaan met zijn job, dan zal hij hier iets uit geleerd hebben. En beseffen dat dit hem niet meer mag overkomen. Je moet je opdrachten zien te vervullen.”