Mignolet spreekt na tumultueuze slotfase: “Er is géén verklaarbare reden”

Mignolet spreekt na tumultueuze slotfase: “Er is géén verklaarbare reden”

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 07:28vr 05-03-2021 om 07:28

Er wordt veel gezegd en geschreven over het bekertreffen tussen Standard en Club Brugge. De Rouches wonnen uiteindelijk met 1-0, maar de slotfase was één voor de geschiedenisboeken. Een goal van David Okereke werd afgekeurd, goedgekeurd en dan weer afgekeurd.

Simon Mignolet sprak na afloop over de tumultueuze slotfase. Eerst was de goalie overtuigd dat er geen sprake was van hands, maar toch legt hij de schuld niet bij ref Nathan Verboomen. “Ik denk dat jullie dat beter hebben gezien. Neen, heel simpel. Het was geen hands. Ik begrijp dat er een geharrewar was, dat is niet makkelijk voor ref.”

”Maar ik ga daar niet voor liegen”, gaat Mignolet verder. “Het was geen hands. In mijn ogen was het een geldig doelpunt. Hij zei in eer en geweten dat ik de bal met de hand had geraakt. Ik kan begrijpen dat het niet makkelijk is maar het is heel erg spijtig dat zo’n beladen wedstrijd zonder var wordt gespeeld.”, citeert Het Nieuwsblad.

Toch hands
Even later kreeg Mignolet de beelden daadwerkelijk te zien en geeft de goalie toe dat er toch hands was. “Intussen heb ik de beelden gezien… en ik raakte de bal inderdaad met de hand na een kopbal van Denswil”, citeert Het Laatste Nieuws Mignolet. “De ref keurde de goal af - hij zei dat ik hands had gemaakt. Daarna was er wat tumult aan de zijlijn en werd de goal goedgekeurd na overleg met de grensrechter. En dan werd-ie wéér afgekeurd”.

Toch is Mignolet niet te spreken over het ontbreken van de VAR. “De discussie gaat niet over of het al dan niet doelpunt was, maar wel dat er geen VAR was. We wéten welke toegevoegde waarde die heeft. Standard-Club is voor een ref al moeilijk genoeg - hij heeft alle steun nodig. Er is géén verklaarbare reden waarom de VAR niet aanwezig was. Dat moeten ze zelfs niet próberen uit te leggen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws