Van Der Bruggen na uitschakeling: Hoe vaak heb je uitzicht op een bekerfinale?

Van Der Bruggen na uitschakeling: "Hoe vaak heb je uitzicht op een bekerfinale?"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 22:49do 04-03-2021 om 22:49

Cercle Brugge strandde in de kwartfinales van de Beker van België. Op het veld van RSC Anderlecht ging het met 1-0 de boot in, maar er zat meer in. Dat vond ook Hannes Van Der Bruggen die graag nog wat in het bekeravontuur had gebleven.

Hannes Van Der Bruggen kwam in de wintermercato over van KV Kortrijk. Bij Cercle Brugge komt hij opnieuw zijn trainer van bij KV Kortrijk tegen, Yves Vanderhaeghe. Mede dankzij een blessure kwam Van Der Bruggen nog niet vaak aan de bak. Tegen Anderlecht mocht de middenvelder spelen. "Ik ben nu iets langer dan een maand bij Cercle, maar door het superdrukke wedstrijdschema én de trainerswissel hebben we in die periode nog maar heel weinig tactisch kunnen trainen. Elke dag leer ik mijn nieuwe maats beter kennen. Maar de groep hangt goed aaneen, dat hebben we zeker ook in de bekerwedstrijden getoond waarin veel jongens speelkansen kregen, die er in de competitie niet waren. Daarom ook is het zo spijtig dat er geen vervolg meer komt", vertelt Van Der Bruggen aan Het Laatste Nieuws.

De uitschakeling van Cercle Brugge is voor Van Der Bruggen niet makkelijk te verteren. "Je kan wel zeggen dat het voor Cercle beter is om nu alles op de competitie te kunnen zetten, maar voor mij steekt de eliminatie in Anderlecht toch een beetje. We hadden meer verdiend dan de krappe nederlaag. En hoe vaak geraak je in je carrière tot in de halve finales, laat staan tot in de eindstrijd", aldus Van Der Bruggen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws