Turks jeugdinternational hoopt op doorbraak bij Standard: “Blij dat ik hier speel

Turks jeugdinternational hoopt op doorbraak bij Standard: “Blij dat ik hier speel"

04-03-2021 19:00 Laatste update: 19:14

Standard trekt steeds vaker de kaart van de jeugd. Daaruit blijkt een vertrouwen in de eigen jeugdacademie. De volgende jongeling die staat te popelen om te spelen is Semih Altikulac. De jonge Turk kwam afgelopen zomer over van Olympique Lyon.

Altikulac is een Turkse jeugdinternational van 19 jaar oud. Vorige zomer streek hij van de jeugdopleiding van Lyon naar op Sclessin. In Fanatik geeft hij aan enorm tevreden te zijn met zijn overstap. “Ik had drie goede jaren bij Lyon, maar ik ben blij dat ik nu bij Standard speel.” De middenvelder komt momenteel nog uit voor het tweede elftal van Standard.

Altikulac heeft wel zijn huiswerk gemaakt en er vallen hem enkele dingen op aan onze competitie. “Technische wedstrijden komen in de Pro League minder voor. Ze spelen iets harder en focussen zich vooral op het lopen.” Hij heeft bij Standard nog een contract tot 2022. Hij hoopt zich zoals zijn voorgangers vanuit de jeugd door te kunnen zetten naar het eerste elftal. Zelf heeft hij er vertrouwen in, zo vergeleek hij zichzelf als een mix van Mesut Özil en Marco Verratti.