'Grote financiële zorgen bij Moeskroen, spelers moeten wachten op hun loon'

'Grote financiële zorgen bij Moeskroen, spelers moeten wachten op hun loon'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 18:27wo 03-03-2021 om 18:27

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 18:28wo 03-03-2021 om 18:28

Royal Excel Moeskroen kampt deze weken met grote zorgen. Niet alleen op sportief vlak loopt het slecht, ook op financieel vlak heeft de club het niet gemakkelijk. Dat voelen nu ook de spelers.

Bij La Dernière Heure weet men dat de club met stevige financiële problemen zit. Zo moest algemeen directeur Paul Allaerts woensdagochtend aan de spelers en technische staf nog meedelen dat zij moeten wachten op de uitbetaling van hun salarissen voor de maand februari. Moeskroen zit verwikkeld in een discussie met  Lille, die voorlopig geen geld wil ophoesten.

Volgens het samenwerkingsakkoord tussen beide clubs moest Lille in februari een som van één miljoen euro overmaken aan Moeskroen, maar het nieuwe bestuur van Lille OSC is voorlopig niet van plan om dat te doen. Moeskroen rekent daarom op eigenaar Gérard Lopez, die onlangs nog bedankt werd voor bewezen diensten bij Lille.

Of dat probleem ook opgelost zal raken, is nog maar de vraag. Ook Boavista - een club onder de hoede van Lopez - kent gelijkaardige problemen en zoekt ook nog naar geld. Daarnaast is het ook nog niet duidelijk wat de Licentiecommissie zal denken van al die financiële problemen bij de club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws