Teruggekeerde Vadis ontdekt Tissoudali: Goed bal aan de voet en heeft diepgang

Teruggekeerde Vadis ontdekt Tissoudali: "Goed bal aan de voet en heeft diepgang"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 15:47wo 03-03-2021 om 15:47

KAA Gent staat voor de weken van de laatste kans. In de competitie doet het nog een verwoede poging om de top-vier te halen, terwijl in de Croky Cup een kwartfinale met KAS Eupen op de planning staat. Vadis Odjidja benadert net op tijd zijn beste vorm om zijn ploeggenoten bij te staan.

Het is een sukkeljaar vol blessureleed geworden voor Vadis, maar nu lijkt hij weer helemaal in orde. De aanvoerder heeft zowel op als naast het veld zijn invloed. "Ik ben niet heel bazig in de kleedkamer, daar doet iedereen wel wat hij moet doen. Maar op het veld probeer ik me wel te laten gelden. Om resultaten te halen, moeten we daar teamgeest uitstralen en in dezelfde richting denken", legt Vadis uit in Het Laatste Nieuws.

"Op het veld zijn we nog iets te braaf, maar daar wordt aan gewerkt. Daar roep ik wél", benadrukt hij. "Dat ben ik gewend van andere clubs waar ik gezeten heb. In Engeland kan je op het veld naar mekaar roepen wat je wil, maar eens je in de kleedkamer komt, is dat allemaal vergeten. Dat is gewoon in het belang van de ploeg denken."

Durf
Ook tussen de lijnen zit Vadis achter het stuur. "Ik probeer veel risico in mijn spel te leggen. Als dat dan lukt op training, zegt Elisha: 'Vandaag hebben we de tovenaar gezien.' Maar dat is vooral grappig bedoeld. Owusu is zelf een superprof, ik ben zeker dat hij nog heel veel voor deze club zal gaan betekenen. Hij is altijd positief, echt een fijne gast om in de kleedkamer te hebben", strooit de middenvelder met een complimentje.

Met Tarik Tissoudali is er nog een andere technicus bijgekomen. "Tarik is goed met de bal aan de voet, hij heeft ook diepgang in zijn spel", heeft Vadis al in de mot. "We hebben alle drie wel iets, alle drie verschillend van mekaar. Yaremchuk is blij omdat hij voelt dat er vooraan meer beweging komt en dat er dingen te gebeuren staan. Als je Roman de bal op het juiste moment in goeie condities geeft, is hij een garantie op doelpunten."

"Soms proberen we nog iets te veel om de bal gewoon in de ploeg te houden", ziet onze landgenoot toch nog een werkpunt. "Dan ben ik wel iemand die risico's durft te nemen, dan zien we wel wat er van komt. Uiteindelijk moet je blijven proberen. Yaremchuk apprecieert dat wel. Als we zo verder doen, gaan we nog veel doelpunten maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws