Blik op het bekerverleden: Nare herinneringen voor Anderlecht, Genk mag hopen

Blik op het bekerverleden: Nare herinneringen voor Anderlecht, Genk mag hopen

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 12:25wo 03-03-2021 om 12:25

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 22:05wo 03-03-2021 om 22:05

Dinsdagavond is het weer zover, bekervoetbal! Nog acht ploegen zijn in de running om de Beker van België op hun palmares bij te schrijven. VoetbalPrimeur.be dook de geschiedenisboeken in en zag dat de geschiedkundige sterren vooral in het voordeel van Gent en Genk staan. Standard tegen Club Brugge en Anderlecht tegen Cercle Brugge worden dan weer een dubbeltje op zijn kant.

KAS Eupen VS KAA Gent

De eerste kwartfinale die op het programma staat is die tussen de nummer veertien en twaalf uit de Jupiler Pro League. De rangschikking doet een spannende strijd vermoeden, de voorbije bekerresultaten tussen beide ploegen vertellen echter een ander verhaal. Eupen en Gent namen het twee keer eerder tegen elkaar op in de beker, telkens trok Gent aan het langste eind. Derde keer goede keer voor Eupen?

RSC Anderlecht VS Cercle Brugge

De kortste weg naar Europa is nog steeds via de beker. Het bekertornooi is dan ook van groot belang voor de recordkampioen. Een blik op de geschiedenis zal de Brusselse zenuwen alvast niet geruststellen. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten in de beker sloot Cercle de dubbele confrontatie namelijk af als winnaar. In het seizoen 2009/10 won Anderlecht nog de heenmatch met 2-1. Het 1-0 verlies in de terugmatch deed Anderlecht echter de das om. Cercle zou dat jaar uiteindelijk nog doorstoten tot de finale, waar KAA Gent met 3-0 te sterk was. De eerdere bekerconfrontatie tussen beide ploegen wist Anderlecht wel te winnen: 1-3 in het seizoen 2002/03.

KRC Genk VS KV Mechelen

Genk en KV Mechelen namen het al drie keer eerder op tegen elkaar in het bekertornooi. Telkens trokken de Limburgers het winnende lot. De laatste keer was echter op het nippertje, in het seizoen 2017/18 had Genk penalty’s nodig. Enkele jaren voordien, in het seizoen 2008/09, namen beide ploegen het tegen elkaar op in de finale. Twee doelpunten van Marvin Ogunjimi bezegelde toen het lot van KV Mechelen.

Standard VS Club Brugge

De laatste affiche is ineens ook de grootste klepper. Vier keer namen beide ploegen het tegen elkaar op, daaronder twee finales en een tweeluik in de halve finales. In het seizoen 2006/07 won Club de beker nadat het de Luikenaren met 1-0 versloeg. In het seizoen 2015-16 waren de rollen omgedraaid. Standard won toen met 2-1.

De laatste keer dat beide ploegen het tegen elkaar opnamen was in 2016/17. Standard en Club Brugge namen het tegen elkaar op in de halve finales van de Beker van België. Standard won de heenmatch met 4-1. De terugmatch werd gewonnen door Club Brugge, het was echter niet voldoende om het resultaat uit de heenmatch ongedaan te maken. Standard bereikte de finale waarin het KRC Genk met 1-0 versloeg.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de beker?

Anderlecht
24%
Club Brugge
32%
KRC Genk
21%
KAA Gent
8%
KV Mechelen
6%
Eupen
2%
Standard
3%
Cercle Brugge
4%
(802 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws