Didillon over Anderlecht: “Deze structurele crisis duurt vandaag nog voort”

Didillon over Anderlecht: “Deze structurele crisis duurt vandaag nog voort”

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 13:13wo 03-03-2021 om 13:13

Thomas Didillon maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Cercle Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat de sluitpost zich uit over paars-wit.

Didillon kende al een gebrek aan stabiliteit in België. “Dat was vooral in Anderlecht het geval. Daar was het probleem evenzeer structureel als sportief. Daarmee zeg ik niets nieuws, zelfs een ongeoefend oog kan dat zien. Hein Vanhaezebrouck heeft niet veel krediet gekregen, hij werd snel opzijgezet en toen volgden de trainers elkaar in rap tempo op.”

“Fred Rutten, Karim Belhocine. Toen Vincent Kompany arriveerde, kreeg de club een andere dimensie, een nieuwe richting. Omdat Kompany zijn trainersdiploma's niet had, kregen we Simon Davis, en daarna Frank Vercauteren. Deze structurele crisis duurt vandaag nog steeds voort, ook op directieniveau zijn er C4's en veranderingen geweest. Het mag niet verbazen dat zoiets gevolgen heeft op het terrein.”

Didillon hoopt dat Anderlecht snel een plaatsje in de top zal veroveren. “Ik hoop het voor hen. Maar het moderne voetbal is niet meer het voetbal van dertig jaar geleden, ik denk dat ze daar wel achter zijn. Enkel wie slim is en zich kan aanpassen, slaagt.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Didillon hier gelijk?

Ja
84%
Nee
16%
(147 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws