Breaking news

'Kans op licentie voor Moeskroen erg klein, 1A met zeventien clubs is optie'

'Duitse en Turkse club volgen ontwikkeling van Amuzu (Anderlecht) op de voet'

'Duitse en Turkse club volgen ontwikkeling van Amuzu (Anderlecht) op de voet'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 16:05ma 01-03-2021 om 16:05

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 16:05ma 01-03-2021 om 16:05

Francis Amuzu was zondagnamiddag nog eens bepalend voor RSC Anderlecht. In de topper tegen Standard was hij goed voor een doelpunt en een assist. Zo verdubbelde hij ineens zijn aantal doelpunten en assists. Dat is clubs zoals Eintracht Frankfurt en Fenerbahce niet ontgaan, zij volgen zijn ontwikkeling al langer op de voet.

Met twee doelpunten en twee assists dit seizoen kan Amuzu nog geen verbluffende statistieken voorleggen, maar ondanks de wat tegenvallende statistieken kan Amuzu toch op de nodige buitenlandse interesse rekenen. Zo tonen Frankfurt en Fenerbahçe serieuze interesse in de flankaanvaller van RSC Anderlecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Beide clubs zijn gecharmeerd door het profiel van Amuzu. Hij is nog maar 21 jaar en heeft toch al behoorlijk wat ervaring. Daarnaast is Amuzu ook razendsnel en laat hij regelmatig sprints aan 35 kilometer per uur opmeten. Dat is onder andere Frankfurt en Fenerbache niet ontgaan. Zij volgen zijn ontwikkeling op de voet. In Italië wordt ook AS Roma genoemd als mogelijke bestemming, al heeft die club zich nog niet gemeld.

In de winter was een vertrek van Amuzu nog onbespreekbaar voor Anderlecht, maar daar is door de slechte financiële toestand van de club verandering in gekomen. Amuzu ligt trouwens nog drie seizoenen onder contract bij Paars-Wit, dus wie deze zomer Amuzu wil komen wegplukken zal allicht de volle pot moeten betalen. 

Volgens transfermarkt is de actuele marktwaarde van Amuzu €3,2 miljoen euro. Al is de kans bestaande dat Anderlecht meer zal willen ontvangen voor zijn jeugdproduct.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws