Hayen en Waasland-Beveren staan voor keerpunt: “Cercle wordt een veldslag”

Hayen en Waasland-Beveren staan voor keerpunt: “Cercle wordt een veldslag”

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 07:36za 27-02-2021 om 07:36

Waasland-Beveren neemt het op tegen Cercle Brugge. Een zeer belangrijk duel in de onderste regionen van de Jupiler Pro League, dat weet ook coach Nicky Hayen.

“We kunnen altijd verliezen, hè”, begint Hayen. “Maar als we met die gedachte naar Brugge gaan, zullen we ook verliezen. Om in 1A te blijven, moeten we resultaten neerzetten. Ja, dit is een belangrijke veldslag, maar zelfs bij verlies is de oorlog nog niet verloren. Dan resten ons nog vijf speeldagen waarin er vijftien punten te verdienen zijn. Maar we gaan vol voor de zestiende plaats.”

“De spelers hebben in een goede sfeer getraind. Met een gezonde portie nervositeit, maar geen stress. Iedereen heeft zin om deze match te spelen. De beleving en intensiteit waren goed. Of iedereen het belang van de match beseft?”

“Dat denk ik wel. Er zit druk op deze match”, gaat Hayen verder tegenover Het Nieuwsblad. “Dat weet iedereen. Maar we gaan vanuit de club geen extra druk leggen. Hoe meer druk, hoe slechter. Wij willen net heel ontspannen aan de match beginnen.”

Yves Vanderhaeghe staat nu aan het roer bij Cercle. “Het is een grote verandering tegenover een paar maanden geleden. Toen speelden ze heel positief, verzorgd voetbal en stonden ze bovenaan. Na een mindere periode en de trainerswissel spelen ze resultaatvoetbal met een duidelijke visie: veel verticaliteit en diepgang. Bovendien zitten ze net als ons in een betere periode na een vier op zes.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws