Extra zorgen voor Club Brugge: Zijn niveau is ook aan het zakken

Extra zorgen voor Club Brugge: "Zijn niveau is ook aan het zakken"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 11:30vr 26-02-2021 om 11:30

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 11:33vr 26-02-2021 om 11:33

Club Brugge kende donderdag een horroravond in de Europa League. Het ging er op het nippertje uit tegen Dynamo Kiev (0-1). Ook Sporza-journalist Tom Boudeweel zag het met lede ogen aan.

"Corona speelde uiteraard een grote rol", aldus Boudeweel. "Een Club op zijn sterkst gaat altijd door. Het waren toch geen waterdragers die ontbraken, wel mannen die het verschil hadden kunnen maken. Het is wellicht geen toeval dat Club maar één keer in twee matchen kon scoren, op een standaardsituatie dan nog. Kiev vond ik nochtans defensief niet zo goed. Vanaken en Lang hadden daar het verschil kunnen maken.

Bas Dost moest de aanval dragen, maar gaf niet thuis. "Er was wel nog Dost, maar zijn niveau is ook aan het zakken. De scherpte is wat weg, wat begrijpelijk is, want hij heeft veel gespeeld. En Dost viel dan nog uit ook, dat kan voor het vervolg nog een probleem zijn."

De match was hoe dan ook een vreemde ervaring. "Qua niveau, beleving en intensiteit had ik niet het gevoel naar een match te kijken in de knockoutfase van een Europese beker. Er werd lang op 0-0 gespeeld, ook door Kiev. Ik vond hun tactiek maar raar. Die beseften blijkbaar niet dat ze moesten scoren. Maar een ploeg krijgt uiteindelijk altijd toch minstens één kans", zucht Boudeweel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws