'RSC Anderlecht zet stappen vooruit met nieuwe specialisten bij de club'

'RSC Anderlecht zet stappen vooruit met nieuwe specialisten bij de club'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 15:46do 25-02-2021 om 15:46

Onder Vincent Kompany (en daarvoor Marc Coucke/Luc Devroe) zijn er bij RSC Anderlecht de laatste jaren al flink wat veranderingen komen. Ook sinds kort hoopt men langs het veld enkele goede stappen vooruit gezet te hebben.

Zo weet men bij Sport/Voetbalmagazine dat het medisch departement stevig werd aangepakt en onder andere Damian Roden werd aangetrokken. Roden werd Head of Performance bij Anderlecht en wordt door het weekblad gezien als een bijzonder goede 'transfer'.

Onder Roden zijn het aantal spierblessures bij Anderlecht namelijk flink verminderd en zijn de huidige blessures vooral ontstaan na een contact. Met zijn hulp moet Anderlecht er op medisch vlak dus flink op vooruit gaan.

Dat is niet de enige verandering want Anderlecht heeft ook enkele specialisten inzake voeding aangetrokken. Zij moeten het eerste elftal bijstaan, maar ook de jeugd. Daardoor krijgen ook de jonkies lessen over voeding en worden stappen naar een modern beleid gezet.

Onder Sportief Directeur Peter Verbeke werd uiteraard ook de scoutingcel onder handen genomen. Paars-wit heeft het momenteel financieel niet al te breed, maar moet mede door het werk van Verbeke in de toekomst wel de vruchten kunnen plukken uit het nieuwe scoutingnetwerk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws