Dirar helemaal terug bij Club Brugge: Meer vista en hij reageert beter

Dirar helemaal terug bij Club Brugge: "Meer vista en hij reageert beter"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 11:30do 25-02-2021 om 11:30

Club Brugge zal ook tegen Dynamo Kiev weer rekenen op Nabil Dirar, die overigens zijn 35ste verjaardag viert. De ervaren rot kwam aan zonder matchritme, maar is snel speelklaar geraakt. Dat verbaast Jacky Mathijssen niet. 

Mathijssen had Dirar onder zijn hoede tijdens zijn eerste passage bij Club. "Ik heb erop aangedrongen dat Club hem binnenhaalde", vertelt hij aan La Dernière Heure. "Hij heeft toen getoond dat hij genoeg kwaliteiten heeft voor Club Brugge of hoger. Ik heb hem laten verstaan dat voetbal meer is dan een simpele hobby, maar echt een vak dat opofferingen vraagt."

Mathijssen herinnert zich Dirar als een gevoelige speler. "Hij had er nood aan dat je hem soms even apart nam, om over andere dingen dan voetbal te praten. Hij is de jongste van een grote familie, als ik me niet vergis. Om zich op zijn gemak te voelen, had hij nood aan heel wat steun."

De huidige Dirar is natuurlijk een pak volwassener geworden. "Hij heeft meer vista en reageert beter op bepaalde situaties. Dat komt door ervaring. Hij is minder snel geworden, maar dat hindert hem momenteel kennelijk niet. Hij geeft een heel fitte indruk, dat heeft hij altijd gehad. Zijn ploegmaats vertelden ook altijd dat hij hard werkte op defensief vlak. Het verbaast me niet dat hij nu als back speelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Dirar jou aangenaam verrast in Kiev?

Ja, hij deed het beter dan ik had verwacht!
54%
Nee, hij presteerde zoals ik had verwacht
37%
Nee, hij presteerde zelfs minder dan ik had verwacht
9%
(180 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws