'We waren gebriefd dat Dost (Club Brugge) goed was, hij bleek nog beter'

'We waren gebriefd dat Dost (Club Brugge) goed was, hij bleek nog beter'

17-02-2021 21:02 Laatste update: 19-02-2021 13:19
2

Club Brugge zat al een hele poos achter een doelpuntenmaker en probeerde dat deze winter op te lossen met de komst van Bas Dost. Dat lijkt ook aardig gelukt te zijn. De Nederlander kon al overtuigen en ook zijn tegenstanders zijn onder de indruk.

"Bas Dost is een vrij complete spits", zegt Beerschot-verdediger Frédéric Frans in Sport/Voetbalmagazine. "Op het eerste gezicht een grote speler, een typische targetman zou je denken. We waren vooraf gebriefd dat hij erg goed was, maar hij bleek nog beter", zegt Frans.

Dost wordt omschreven als een statische spits, maar dat ziet Frans anders. "Wat me vooral opviel, was hoe beweeglijk hij is, technisch onderlegd ook. En vooral: hij speelde erg simpel. Ik schrok toch van zijn impact, ik had die niet zo groot verwacht", zegt de verdediger.

Club Brugge heeft met Dost ook een pijnpunt opgelost. "Voor zijn komst was Club al een vrij complete ploeg. Met hem erbij hebben ze een speler die hen toelaat op verschillende manieren aanvallend te voetballen. Misschien is hij op dit moment wel de meest complete spits in België", zegt Frans.