Deschacht over periode bij RSCA: Heb met iedereen in de kleedkamer ruzie gehad

Deschacht over periode bij RSCA: "Heb met iedereen in de kleedkamer ruzie gehad"

16-02-2021 18:49
5

Olivier Deschacht is dinsdag 40 jaar geworden en dat zorgde dat de voormalige speler van RSC Anderlecht nog eens terug keek op de periode bij RSC Anderlecht. Anthony Van den Borre liet onlangs weten dat Deschacht nog belangrijk zou kunnen zijn in de kleedkamer van RSC Anderlecht

Olivier Deschacht kende een succesvolle periode bij RSC Anderlecht maar moest ook vaak zijn plaats in de ploeg knokken. Door zijn voorbeeldige mentaliteit blijft hij nog altijd meedraaien in de Jupiler Pro League. Deschacht reageert in Het Nieuwsblad emotioneel als hij die opmerkingen hoort van ex-ploegmakkers. "Dat raakt me wel. Ik heb met iedereen in de kleedkamer ruzie gehad omdat ik altijd mijn gedacht zei, maar blijkbaar dwong ik toch respect af. Wat ik bij Anderlecht heb meegemaakt met bepaalde gasten zoals Vanden Borre, dat is voor het leven", liet Deschacht weten aan Het Nieuwsblad.

De centrale verdediger van Zulte Waregem heeft toch een lievelingsperiode bij RSC Anderlecht. "In 2014 bijvoorbeeld telden we in Play-off 1 acht punten achterstand op leider Standard en toch werden we nog kampioen. Dat overstijgt elk meningsverschil en elke discussie in de kleedkamer. Als ik Vanden Borre nu tegenkom, knuffel ik hem gegarandeerd. Dat was mijn mooiste titel, waarover ik later ook mijn zoon zal vertellen: zó'n inhaalrace", vertelde Deschacht.