“Een vervelend moment, maar dramatisch is het zeker niet voor Club Brugge”

“Een vervelend moment, maar dramatisch is het zeker niet voor Club Brugge”

16-02-2021 14:24
13

Club Brugge reist met coronaproblemen af richting Kiev voor het Europa League-treffen met Dynamo Kiev. Peter t'Kint volgt Blauw-Zwart op de voet en geeft meer uitleg tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Club Brugge mist onder meer Stefano Denswil en Matej Mitrovic. “Mitrovic is zeker geen aderlating. Hij speelde nog niet zo veel en was voorlopig nog niet al te belangrijk. Denswil is al wat vervelender voor Club, want hij was wel van belang in de verdediging, maar onmisbaar is de Nederlander ook niet achterin. Met Edoeard Sobol zal dat gemis wel beperkt kunnen worden en hebben ze ook iemand die de Oekraïners kent.”

Hans Vanaken testte positief en moet minstens een week in quarantaine. “Hans Vanaken is een ander paar mouwen, maar vorige maand moest Club het ook al drie wedstrijden zonder hem stellen en won het telkens. Vanaken heb je er altijd liever bij, want Club zal zijn loopvermogen en ervaring wel missen, maar echt een groot probleem mag het ook niet vormen.”

Noa Lang en Charles De Ketelaere vertoonden ook symptomten, maar reisden wel af. “Van groter belang zijn misschien wel de ziektes van Noa Lang en Charles De Ketelaere. Vooral De Ketelaere zal Vanaken moeten doen vergeten in de basis, maar als die niet genoeg kan lopen kan dat offensief wel wat problemen veroorzaken. En als Lang ook niet meedoet, is het kijken naar de brede kern, die ook speciaal voor de Europa League werd aangekocht, om dat op te vangen. Met Nabil Dirar en Tahith Chong heb je daar ook nog wel goeie doublures.”

“De besmettingen komen dus op een vervelend moment, maar dramatisch is het zeker niet. Club is professioneel genoeg om dit zonder al te harde klappen door te komen”, besluit t’Kint.