Beerschot mag klagen: De televisieploeg had de beelden niet, hoogst ongelukkig

Beerschot mag klagen: "De televisieploeg had de beelden niet, hoogst ongelukkig"

15-02-2021 10:40
15

De slotfase van K. Beerschot V.A. - KV Mechelen zal nog even nazinderen, voornamelijk bij de Ratten dan. In de laatste seconden van de burenstrijd scoorden de bezoekers na duidelijk voorafgaand buitenspel van Rob Schoofs. Toch grepen lijnrechter noch VAR in. Een technische fout, weet Peter Vandenbempt.

"Bij Beerschot waren ze niet te spreken over de videoscheidsrechter", beseft de journalist bij Sporza. "Daar viel een doelpunt uit een halve meter buitenspel, maar de juiste beelden waren niet mis. Op de beelden die voor de analisten gemaakt zijn, is wel duidelijk te zien dat Rob Schoofs een halve meter offside staat."

"Maar de televisieploeg had die beelden niet en de videoreferee kan alleen maar naar de beelden kijken die beschikbaar zijn", schetst Vandenbempt de problemen voor het arbitrageteam. "Hoogst ongelukkig dus. Na dit weekend, met die afgelaste wedstrijden erbovenop, is ons voetbal is toe aan een Dafalgan."

Eerder haalde Vandenbempt al vernietigend uit naar onder meer Sporting Charleroi en KV Oostende, die naar zijn aanvoelen onvoldoende voorbereidingen hadden getroffen om hun veld speelklaar te maken. Vooral de afgelasting van Charleroi tegen Club Brugge zorgt voor moeilijkheden. De kalender van Blauw-Zwart zit namelijk al overvol.