Kompany duidelijk over ambities van Anderlecht: Dat team zal de koning zijn

Kompany duidelijk over ambities van Anderlecht: "Dat team zal de koning zijn"

15-02-2021 08:45
27

RSC Anderlecht heeft nog maar eens getoond da het tegen teams met een stevig blok lastig heeft om tot kansen te komen. Op het veld van Cercle Brugge kwam paars-wit niet verder dan een 0-0 gelijkspel, maar Vincent Kompany vindt niet dat de ambities een deuk kregen.

Volgende week neemt Anderlecht het op tegen KV Kortrijk. Kompany is er alvast van overtuigd dat nog alles mogelijk is in de strijd om Play-Off 1. "Ik kijk al uit naar die wedstrijd. Dit is nog een minicompetitie tot aan Play-off 1. Het team dat eens drie matchen na elkaar kan winnen, zal de koning zijn. Een serie van vijf zeges zal niet nodig zijn", aldus de Anderlecht-coach in Het Nieuwsblad.

Al erkent Kompany dat er tegen goed georganiseerde teams een oplossing moet gevonden worden. "Klopt, maar dat was logisch, gezien ons spel. Meestal zijn we fysiek niet de sterkste ploeg, maar zijn we wel agressief en alert op tweede ballen. Dat was nu niet zo", besluit hij. Anderlecht kan tegen Kortrijk geen beroep doen op Amir Murillo, die zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte.