Jonge Belg Vertessen overtuigt bij PSV: Hij heeft het niet makkelijk gehad

Jonge Belg Vertessen overtuigt bij PSV: "Hij heeft het niet makkelijk gehad"

Gepubliceerd: zondag 14 februari 2021 om 10:15zo 14-02-2021 om 10:15

Laatste update: zondag 14 februari 2021 om 10:22zo 14-02-2021 om 10:22

PSV is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten te pakken en moest zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag. In die partij kreeg de jonge Belg Yorbe Vertessen een kans om zich te bewijzen en wist hij ook te overtuigen.

Voor Vertessen was het zijn eerste wedstrijd in de basis bij PSV. De twintigjarige spits kreeg een kans als offensieve middenvelder en kon meteen overtuigen. Zo was hij onder andere goed voor een assist bij de 1-1 van Donyell Malen. Achteraf kreeg hij ook lof van trainer Roger Schmidt.

"Hij heeft een lange weg afgelegd. De afgelopen twee jaar waren niet makkelijk voor hem, hij heeft vaak last gehad van blessures", gaf Schmidt aan bij ESPN. "We hebben hem langzaam gebracht en de tijd gegeven, maar ik zie veel potentie in hem. Hij speelde goed vandaag en heeft laten zien wat hij kan. Dat is iets positiefs wat ik meeneem."

De twintigjarige Vertessen werd in 2009 al weggeplukt uit de jeugd van Westerlo en komt sindsdien uit voor PSV. In 2018 werd hij topscorer van het EK Onder 17 met vier treffers voor België.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws