Domineert Club Brugge de competitie vanaf nu? 'Kunnen jaarlijks kampioen worden'

Domineert Club Brugge de competitie vanaf nu? 'Kunnen jaarlijks kampioen worden'

13-02-2021 22:01 Laatste update: 22:03
50

Samen met Hans Vanaken is Club Brugge gegroeid tot misschien wel de grootste club van ons land. De landskampioen is de voorbije jaren jaarlijks de grote titelfavoriet en lijkt ook dit jaar weer goed op weg om de titel te pakken. Vanaken gelooft ook dat er nog veel mogelijk is met Club Brugge.

Bij La Dernière Heure stelde men Vanaken de vraag of Club Brugge jaarlijks kampioen kan worden tot en met 2025. "Het is zeker mogelijk", bevestigt Vanaken. "Ik kan mij bijvoorbeeld niet voorstellen dat Club Brugge volgend seizoen vijfde of zesde eindigt", geeft Vanaken aan.

"We worden alleen maar beter", gaat Vanaken verder. "Er zullen altijd genoeg kwaliteiten in de groep zijn om een titel te pakken. Daarna zullen we wel zien of die titel ook wordt behaald", aldus Vanaken.

Europa
De ambitie stopt daar ook niet bij Club Brugge. Zo droomt men ook van een Europese stunt, bijvoorbeeld met winst van de Europa League. "Ik hoop dat we die ooit winnen", aldus Vanaken. "We volgen het voorbeeld van Ajax, dat de finale van de Europa League haalde en de halve finale van de Champions League."

"Onze eerste campagne in de Champions League eindigde met een 0 op 18. Sindsdien zijn we alleen maar volwassener geworden. Onze huidige resultaten kwamen uit die ervaring. We kunnen nu nog een stap verder gaan en dromen van prestaties in Europa door donderdag tegen Kiev te beginnen", aldus Vanaken.