OFFICIEEL: Santini verlaat China en trekt naar het Kroatische NK Osijek

OFFICIEEL: Santini verlaat China en trekt naar het Kroatische NK Osijek

13-02-2021 21:45
1

De voorbije jaren zagen we flink wat spelers terugkeren naar de Belgische competitie na een periode in het buitenland. Voor Ivan Santini zit dat er niet in. Hij verlaat China wel, maar gaat nu aan de slag in thuisland Kroatie.

Het Kroatische NK Osijek kondigde zaterdag de komst van Santini aan. De Kroatische spits wordt transfervrij overgenomen van het Chinese Jiangsu Suning, waar zijn contract werd beëindigd. Hij koos er uiteindelijk voor om terug te keren naar zijn thuisland.

Santini speelde tot 2019 voor RSC Anderlecht en was onder Hein Vanhaezebrouck nog een veelgebruikte speler. Na een goed begin liep het echter wat minder vlot en verloor hij zijn plek helemaal. Na de komst van Vincent Kompany vertrok hij ook bij Anderlecht en ging hij aan de slag bij Jiangsu Suning.

In China deed de spits het ook zeker niet slecht en speelde hij in totaal 31 partijen voor zijn club. Daarin was hij goed voor dertien doelpunten en twee assists. Na het Chinese avontuur heeft de ex-spits van Anderlecht, KV Kortrijk en Standard echter gekozen voor een terugkeer naar Europa.