Slapstick van de bovenste plank, maar Chelsea kan de rug rechten op Bramall Lane

Slapstick van de bovenste plank, maar Chelsea kan de rug rechten op Bramall Lane

Gepubliceerd: zondag 7 februari 2021 om 22:10zo 07-02-2021 om 22:10

Chelsea heeft zondagavond op bezoek bij hekkensluiter Sheffield United gedaan wat het moest doen. Ondanks een beschamende own-goal wonnen The Blues met 2-1.

Thomas Tuchel, sinds anderhalve week de trainer van Chelsea, verloor nog niet met zijn nieuwe ploeg en de uitwedstrijd bij laagvlieger Sheffield mocht dan ook geen problemen opleveren voor de formatie uit Londen. Hoewel The Blues niet erg energiek voor de dag kwamen, stonden ze in de rust wel op voorsprong. Mason Mount scoorde vlak voor rust.

In het kwartier dat direct na de pauze volgde gebeurde er heel erg veel. Eerst communiceerden Édouard Mendy en Antonio Rüdiger niet met elkaar, waardoor laatstgenoemde een bijzonder pijnlijk eigen doelpunt maakte en de 1-1 op de borden kwam. Nog geen vijf minuten later kreeg Chelsea vanaf de stip de kans om weer op voorsprong te komen: Timo Werner werd neergelegd en Jorginho pakte dat presentje uit.

In een spannende slotfase op Bramall Lane slaagde de formatie van Tuchel er vervolgens in om overeind te blijven en daarmee konden ze drie punten aan hun totaal toevoegen. Die brengen hen naar plek vijf, terwijl de achterstand op de o zo belangrijke vierde plaats van Liverpool nog maar een puntje bedraagt. Koploper Manchester City is aan de horizon verdwenen: zij staan elf punten voor en hebben nog een wedstrijd tegoed.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws