Derksen kijkt met lede ogen naar Club Brugge: 'Lachwekkend, een aanfluiting'

Derksen kijkt met lede ogen naar Club Brugge: 'Lachwekkend, een aanfluiting'

07-02-2021 13:36 Laatste update: 13:45
129

Noa Lang is in een mum van tijd uitgegroeid tot beste speler in de Jupiler Pro League. Analist Johan Derksen, bekend van Veronica Inside, zag het aankomen. In Nederland was hij al een toptalent. 

"Nu Ajax wat in de problemen zit, zou Lang een heel aantrekkelijke speler voor hen zijn", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Al sta ik ook een beetje van zijn prestaties te kijken, want destijds heeft hij het niet of althans veel minder laten zien. Vorig seizoen scoorde Lang er eens drie tegen Twente… en toen hebben ze hem meteen gehuurd van Ajax. Nadien heeft hij er niet veel meer van gebakken."

Toch is het niet verbazend dat Lang nu uitblinkt. "Je zag natuurlijk dat hij barstte van het talent. Het was gewoon een kwestie van tijd en dat is nu gebleken. Nu is hij in België in een warm bad terechtgekomen. Qua sfeer is het een feest – veel gemoedelijker en gezelliger dan in Nederland. Dat herinner ik me uit mijn tijd als journalist toen ik bij jullie kwam."

Derksen vindt het wel spijtig dat er zo veel Nederlands talent bij Club Brugge zit. "Ik vind het een aanfluiting. Het is lachwekkend dat vier zéér bruikbare spelers voor de Nederlandse competitie in Brugge spelen. We kunnen niet concurreren met Engeland en Spanje, oké. Als we nu ook al door België afgetroefd worden, dan zijn we helemaal een Mickey Mousecompetitie geworden. Vormer, die heeft nu niet echt iets speciaals. Dat is gewoon een harde werker. Bas Dost daarentegen… Ik weet niet of Brugge hem een waanzinnig salaris betaalt, maar Dost zou net als Lang alvast niet misstaan bij de Nederlandse topclubs", zucht Derksen.