Atalanta staat na 20 minuten op 3-0, maar geeft het weg; Arsenal verliest weer

06-02-2021 20:08

Atalanta Bergamo heeft zichzelf zaterdagmiddag lelijk in de vingers gesneden tegen Torino. De ploeg leidde na twintig minuten (!) al met 3-0, maar gaf deze riante voorsprong in de slotfase alsnog uit handen.

Atalanta Bergamo-Torino 3-3
De Roon opende al vroeg in de wedstrijd het bal: zijn schitterende splijtende pass werd door Josip Ilicic tot 1-0 gepromoveerd. Vervolgens ging het snel: Gosens werkte vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnen, Luis Muriel zorgde in twee instanties voor 3-0 en de koers leek gelopen.

Dat was echter buiten de veerkracht van Torino gerekend. De nummer zeventien van de Serie A kwam nog voor rust terug tot 3-2, via Andrea Belotti en Gleison Bremer. Daar bleef het lang bij, maar in de slotfase was het feest alsnog compleet: Federico Bonazzoli kopte vijf minuten voor tijd de 3-3 binnen. Atalanta verzuimt hierdoor om op gelijke hoogte met nummer vier Juventus te komen.

Aston Villa-Arsenal 1-0
De nummer negen van de Premier League brak het duel met de nummer tien al vroeg open. De eerste minuut van de wedstrijd was pas net verstreken toen Bertrand Traoré op rechts voorbij Gabriel Magalhães snelde: de Burkinees gaf voor en Ollie Watkins schoot via via de vroege 1-0 binnen.

Arsenal had nog anderhalf uur de tijd om iets aan die achterstand te doen, maar slaagde er niet in om door de Aston Villa-linies heen te breken. Martin Odegaard kreeg in de slotfase nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar verder kwamen de Noord-Londenaren niet. Aston Villa klimt naar plek acht en vergroot het gat met Arsenal naar vier punten. De ploeg van Mikel Arteta heeft bovendien twee wedstrijden meer gespeeld dan de tegenstander.