Dorsch over KAA Gent: “Eindelijk is de rust teruggekeerd bij de spelers”

Dorsch over KAA Gent: “Eindelijk is de rust teruggekeerd bij de spelers”

06-02-2021 08:45
4

KAA Gent kende een moeilijke periode met enkele trainerswissels. Niklas Dorsch blikt tegenover Het Nieuwsblad openhartig terug op die periode en laat zich ook uit over huidige trainer Hein Vanhaezebrouck.

Dorsch spreekt over de moeilijkste maanden uit zijn carrière. “Absoluut. Iedereen kan zich wel voorstellen dat het een zeer pittige periode was. Eigenlijk had ik tot mijn komst naar Gent enkel maar positieve ervaringen in het profvoetbal. Zelfs het missen van promotie naar de eerste Bundesliga kon ik uiteindelijk best wel een plaats geven.”

“Bij AA Gent leek alles fout te lopen wat ook maar fout kon gaan”, gaat Dorsch verder. “We maakten enkele trainerswissels mee. Zo had ik met Jess Thorup een heel goede relatie en hij overtuigde me om voor Gent te kiezen. Ik hoopte met deze club te schitteren in de Europa League, misschien zelfs de Champions League. Maar dat liep even anders: nul punten in Europa, onvoorstelbaar.”

“Terwijl eigenlijk enkel Hoffenheim een maatje te sterk was voor ons. We waren zeker niet kansloos tegen Rode Ster en Liberec, details nekten ons. Ik kwam ook naar Gent om te leren en te groeien als voetballer. Natuurlijk zijn de resultaten niet zoals verhoopt, maar blijkbaar krijg ik toch geregeld positieve kritieken. Bayern werd in het verleden vaak FC Hollywood genoemd.”

Nu is de rust wel teruggekeerd, zegt Dorsch. “Maar geloof me: AA Gent is niet FC Beverly Hills. Na enkele turbulente maanden is nu ook eindelijk de rust teruggekeerd rondom de spelers en dat kan ons enkel maar ten goede komen. Er is nu duidelijk een boss met een duidelijk plan. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt.”