Zulte Waregem pakt een broodnodige zege, Vossen is de matchwinnaar

31-01-2021 17:48

Zulte Waregem heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt. Het versloeg namelijk KV Oostende met 2-1. Jelle Vossen trok het laken naar zich toe en scoorde het winnende doelpunt.

Seck had na amper vijf minuten dé kans op 1-0, maar kopte van dichtbij nog naast. Een dure misser, want aan de andere kant trof Sakala na een kwartier wel raak. Het was al zijn twaalfde goal van het seizoen.

Zulte Waregem had het moeilijk om terug te prikken en kreeg bijna een tweede goal binnen, maar Sakala raakte niet langs Bostyn. Even later was het toch nog raak voor de thuisploeg. Een vrijschop werd slecht weggewerkt en Bruno kon de gelijkmaker scoren. Een flinke opsteker voor Essevee.

Vossen pakt driepunter
In de tweede helft zocht vooral Zulte Waregem naar een tweede doelpunt. Govea en Bruno konden echter niet scoren. Vossen had meer geluk. Hij glipte door de buitenspel en scoorde de 2-1, al was dat wel op aangeven van de VAR.

Na die 2-1 drong KV Oostende nog wel aan, maar echt een grote kans kwam er niet meer. Zulte Waregem stijgt zo door naar de tiende plaats in de Jupiler Pro League. KV Oostende staat op plaats acht.