Ik ben zot van De Ketelaere, je ziet dat hij grote carrière gaat maken

"Ik ben zot van De Ketelaere, je ziet dat hij grote carrière gaat maken"

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 11:00do 28-01-2021 om 11:00

Georges Leekens volgt het voetbal ook na zijn pensioen nog op de voet. Zijn ex-ploeg Club Brugge is ook dit seizoen uitstekend bezig. Leekens is duidelijk grote fan van Charles De Ketelaere.

"Club heeft gewoon zó veel kwaliteit lopen", geeft Leekens aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik ben zot van Charles. Aan alles zie je dat hij een grote carrière zal maken. Charles heeft een touch. Een actie. Vista. Werkt ook goed aan zijn lichaam. En onderschat hem niet. Hij mag er loom uitzien, traag is hij niet. Charles zal zichzelf wel nog tegenkomen - we verlangen nu iets te veel van hem - maar hij is verstandig genoeg om niet te snel naar het buitenland te vertrekken."

Philippe Clement speelt daar een belangrijke rol in. "Clement heeft Charles fris gehouden. Ook in z'n hoofdje, door hem gestaag te brengen. En die discussie over een vaste positie... Als iemand ervoor openstaat om als linksback te depanneren, of als diepe spits, dan is dat toch goed? Je leert er alleen maar van bij."

Leekens had wel raad geweten met de huidige kern. "Ik had graag met zo'n De Ketelaere gewerkt. En met Lang. Want dat zijn jongens die in functie van de ploeg spelen. Terwijl zo'n Dennis... Of Diagne vorig jaar... Als iemand denkt dat hij belangrijker is dan de groep, dan is 't simpel: op het juiste moment 'doorchassen'. Anders maakt je je groep of je trainer kapot."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou jij De Ketelaere meenemen naar het EK?

Ja
72%
Nee
28%
(441 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws