Joos over Ibra en Lukaku: 50 euro voor elke geslaagde controle op training

Joos over Ibra en Lukaku: "50 euro voor elke geslaagde controle op training"

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 17:53wo 27-01-2021 om 17:53

Dinsdagavond was het Italiaanse voetbal getuige van een hevig opstootje tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku. Ook dde dag nadien spreken ze er nog over vertelt Filip Joos aan Sporza. "De zenuwen staan strak gespannen en dan krijg je dat soort machogedrag."

Romelu Lukaku liet zich gisteren uit zijn tent lokken door Zlatan Ibrahimovic, na een fout op Lukaku ging de spits verhaal halen bij Alessio Romagnoli. Ploegmaat van die Romagnoli, Ibrahimovic, zag het gebeuren en begon enkele dingen te zeggen tegen Lukaku over zijn moeder. Lukaku ging door het lint en ging de confrontatie aan met de Zweedse spits. In Italië zijn ze dag na het incident nog steeds geschrokken van de twee kemphanen. Filip Joos gaf wat meer uitleg over het incident aan Sporza.

"Het begon met een vrij normale overtreding op Lukaku, waarop die reageerde. Ibrahimovic kwam zich dan moeien en zei - en ik parafraseer - "ga uithuilen bij je moeder en vraag haar om voodoo te doen". Hierop zei Lukaku iets wat bij ons wellicht weggebliept zou worden. Als je die woorden letterlijk neemt, was dat eigenlijk nog erger. Hier in België zijn wij snel geneigd om de schuld bij Ibrahimovic te leggen en Lukaku vrij te pleiten, omdat het 'onze Romelu' is. Maar ze komen er allebei niet geweldig goed uit. Wie zich laat provoceren, is immers ook niet de slimste", vertelde Joos aan Sporza.

Beide kemphanen hebben nog samen gespeeld bij Manchester United. Lukaku kende daar niet zijn beste periode en Ibrahimovic gedroeg zich als zijn mentor. Dat zal volgens Joos wel meegespeeld hebben. "Ibrahimovic probeerde zich daar op te werpen als een soort mentor van Lukaku. Maar als mentor zet je je wel boven de andere in de hiërarchie. Lukaku zal dat als een juk ervaren hebben, dat hij wou afwerpen. Bekend is het verhaal van de weddenschap die Ibrahimovic met hem wou aangaan: 50 euro voor elke geslaagde controle op training. Ibrahimovic pakt Lukaku daarmee op een gevoelige plaats en dat doet hij nu ook weer, met die voodoo. Hij dist hiermee een oud verhaal op, namelijk dat de moeder van Lukaku vanwege voodoo een contractverlenging bij Everton tegenhield", liet Joos weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws