Lukaku maakt verwachtingen niet waar: Antwerp had nog niet veel aan hem

Lukaku maakt verwachtingen niet waar: "Antwerp had nog niet veel aan hem"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 09:15ma 25-01-2021 om 09:15

Royal Antwerp FC verraste de afgelopen transferperiode door Jordan Lukaku terug naar België te halen. De voormalige Rode Duivel verliet Lazio Roma om weer wedstrijdritme op te doen bij Antwerp. Echt overtuigen kon hij Gert Verheyen nog niet.

"Zijn eerste lange invalbeurt, een helft op Genk, deed het beste verhopen voor het vervolg. Tot nu toe bleek dat evenwel het beste wat Jordan Lukaku te bieden had", is Verheyen kritisch voor de linkerflank in Het Nieuwsblad. "Sindsdien had Antwerp nog niet veel aan hem."

Nochtans werd Lukaku wel met grote verwachtingen in huis gehaald. "Van hem verwacht je toch een offensieve meerwaarde, maar hij verstuurde geen enkele assist meer", geeft Verheyen aan.

Ook tegen KV Oostende kon Lukaku niet overtuigen. "Hij werd vervangen aan de rust, niet zonder reden. Lukaku had te veel fouten nodig om Jelle Bataille af te stoppen, waardoor hij ook geel opliep. Bovendien raakte hij zelf nooit voorbij Bataille. Aanvallend kon hij niets brengen. Of hij liep zich met de bal aan de voet vast, door naar het centrum te komen. Goeie voorzetten had hij niet in huis, als ze er al kwamen."

"Niet dat zijn concurrent Juklerød zoveel beter was. Die had boter op het hoofd bij de fatale 1-2. Dat neemt niet weg dat de transfer naar België voorlopig niet al te veel heeft opgeleverd, voor Antwerp én voor hemzelf. Lukaku zit nog ver van het niveau van de nationale ploeg, toch de reden van zijn terugkeer", besluit Verheyen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws