'Club Brugge greep naast voormalige jeugdspeler, die voor Nederland koos'

'Club Brugge greep naast voormalige jeugdspeler, die voor Nederland koos'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 22:48vr 22-01-2021 om 22:48

Thibaud Verlinden heeft besloten om richting Nederland te trekken. De middenvelder gaat aan de slag bij Fortuna Sittard, dat hem overnam van Stoke City. De 21-jarige Verlinden kon echter ook in België aan de slag.

Zo weet Het Laatste Nieuws dat verschillende Belgische clubs interesse toonden in het talent. Eén van die ploegen is Club Brugge, waar hij ook een deel van zijn jeugdopleiding genoot. Op zestienjarige leeftijd koos hij echter voor een vertrek naar Stoke City, maar kon hij het mede door blessures nooit waarmaken.

Verlinden werd daarop verhuur aan het Duitse Sankt Pauli en het Engelse Bolton Wanderers, steeds met wisselend succes. Dit seizoen was hij in de beloftencompetitie van de Premier League goed voor vier assist in zeven wedstrijden. Hij viel ook één keer in voor Stoke City, in The Championship.

Bij Club Brugge is men alvast op zoek naar flankspelers. Na het vertrek van Krépin Diatta en het aanstaande vertrek van Emmanuel Dennis is Noa Lang de enige echte flankspeler in de huidige kern, al kunnen ook David Okereke en Charles De Ketelaere op die positie worden uitgespeeld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws