Mithra-topman Fornieri, die bijna zwaar investeerde in Standard, is opgepakt

Mithra-topman Fornieri, die bijna zwaar investeerde in Standard, is opgepakt

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 08:12vr 22-01-2021 om 08:12

Het Laatste Nieuws komt met het nieuws naar buiten dat Mithra-topman Francois Fornieri is aangehouden. De zakenman wilde een paar maanden geleden nog zwaar investeren in Standard Luik.

De raad van bestuurd stelde meteen financieel directeur Christophe Maréchal als interim-CEO aan. ‘Fornieri wordt beschuldigd van verduistering en van misbruik van vennootschapsgoederen. De feiten dateren uit de periode toen hij nog voorzitter van het vergoedingscomité van de Luikse intercommunale Nethys was’, klinkt het.

Met Mythra heeft zou de zaak aldus niets te maken hebben. “In lijn met onze interne code heeft de raad van bestuur Christophe Maréchal aangewezen als interim-CEO. Hij beschikt over alle ervaring om het leiderschap tijdelijk op zich te nemen”, klinkt het in een persbericht.

Standard
In november werd er geen deal gevonden tussen Standard en Fornieri. Hij wilde de helft van de aandelen overkopen. “Er is voor alle duidelijkheid geen liquiditeitsprobleem”, zei Fornieri toen. “De geplande som stond wel degelijk op mijn rekening.”

“Eén ding hield me echter tegen: na een analyse waarschuwden de banken mij dat het een te risicovolle investering was. Volgens hen riskeert Standard in de toekomst ernstige financiële en juridische problemen. Dat zou op lange termijn het imago van mijn bedrijf Mithra kunnen schaden, waardoor mijn rekeningen of die van het bedrijf geblokkeerd kunnen worden.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws