Brys begrijpt rode kaart nog steeds niet: Een perfecte verdedigende actie

Brys begrijpt rode kaart nog steeds niet: "Een perfecte verdedigende actie"

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 15:00wo 20-01-2021 om 15:00

Oud-Heverlee Leuven trekt donderdagavond naar Zulte Waregem, waar het haar plekje in de subtop probeert te vrijwaren. Na de nederlaag bij Sint-Truiden (3-1) wil Marc Brys een reactie zien aan de Gaverbeek. Die hoeft niet per se esthetisch van aard te zijn.

In de 'heenwedstrijd' won OHL nog eenvoudig van Zulte Waregem, maar inmiddels zijn de verhoudingen veranderd. "Donderdag voetballen we tegen een heel ander Zulte Waregem", stelt Brys op de website van de club. "Het team voetbalt in een andere bezetting en zette met die 12 op 12 een geweldige reeks neer. Indrukwekkend. Het wordt sowieso niet makkelijk en de slechte staat van het veld helpt ons uiteraard niet."

Het terrein in het Regenboogstadion, het is de laatste weken een verraderlijke tegenstander voor vriend en vijand. Toch wil Brys dat niet inroepen als excuus. "We moeten de zaken ook niet dramatiseren. In mijn beginjaren als coach lagen de velden er vaak veel slechter bij. We zijn op dat vlak toch wel wat verwend. Het is aan ons om donderdag meer power te brengen en wat minder frivoliteit", geeft hij zijn jongens alvast een duidelijke richtlijn mee.

Wie er niet bij zal zijn in Waregem, is Pierre-Yves Ngawa. De vaste verdediger kreeg direct rood in Sint-Truiden. "Heel erg jammer dat we Pierre donderdag moeten missen tegen Zulte Waregem. Ik vond hem erg sterk spelen de voorbije weken", aldus Brys, die nog altijd misnoegd is over die uitsluiting. "Ngawa voerde een perfecte, verdedigende actie uit. Hij speelde de bal met links en raakte de speler daarbij niet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar zie jij OH Leuven eindigen na de reguliere competitie?

Top-vier
10%
Vijfde
12%
Zesde
33%
Zevende
21%
Achtste
12%
Negende
5%
Tiende
2%
Elfde tot veertiende
3%
Vijftiende of zestiende
0%
Zeventiende
0%
Achttiende
2%
(58 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws