Anderlecht mag hopen: In Turkije liet Diaby zien dat hij potentieel heeft

Anderlecht mag hopen: "In Turkije liet Diaby zien dat hij potentieel heeft"

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 19:35di 19-01-2021 om 19:35

Abdoulay Diaby is de nieuwste spits van RSC Anderlecht. De voormalige Club Brugge-aanvaller wordt gehuurd van Sporting CP, Anderlecht bedong ook een aankoopoptie. Het is echter afwachtten of Diaby zijn beste vorm terugvindt, in Portugal brak hij geen potten. VoetbalPrimeur.be legde zijn oor te luisteren op het Iberische schiereiland.

Sinds medio 2018 ligt Diaby onder contract bij de Portugese subtopper, dat 4,5 miljoen euro voor hem betaalde. Dat prijskaartje wist Diaby echter nooit te rechtvaardigen, verder dan zeven doelpunten kwam Diaby niet voor Sporting.

"Diaby speelde eigenlijk maar één volledig seizoen voor Sporting. Jammer genoeg voor hem was dat een seizoen waarin Sporting in zijn geheel heel slecht presteerde", vertelt het gespecialiseerde medium Portuguesesoccer.com in een exclusief gesprek. "Als gevolg waren er een heleboel veranderingen, Diaby was één van de slachtoffers."

De spits werd uitgeleend aan het Turkse Besiktas waar hij in totaal 37 keer in actie zou komen. "Zijn uitleenbeurt in Turkije verliep beter. Zijn doelpuntenproductie bleef echter stokken, in de competitie vond hij vijf keer de weg naar de netten. Sporting was nog niet overtuigd en leende hem opnieuw uit." Dit keer werd het Spaanse Getafe de bestemming. Na amper vier maanden werd die uitleenbeurt alweer beëindigd waarop Anderlecht hem wist te overtuigen. De club bedong ook een aankoopoptie.

"Het zou goed zijn mocht hij bij Anderlecht veel aan spelen toekomen. Sporting betaalde enkele miljoenen voor hem en wil dat geld recupereren, voorlopig lukt dat echter enkel via uitleenbeurten." Dat betekent echter niet dat de deur in Lissabon voorgoed dicht is. "Het zal afhangen van de trainer. Zolang Ruben Amorim de touwtjes in handen heeft zal hij niet terugkeren. Als er een andere coach komt kan de situatie echter nog veranderen. In Turkije liet hij toch nog zien dat hij over potentieel beschikt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws