Het huurlingenlegioen van Genk: Definitieve oplossingen dringen zich op

Het huurlingenlegioen van Genk: Definitieve oplossingen dringen zich op

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 09:30di 19-01-2021 om 09:30

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 21:10di 19-01-2021 om 21:10

Zowat elke voetbalclub beschikt dezer dagen over een leger aan huurspelers. Of het nu om beloftevolle talenten gaat die op zoek zijn naar speelminuten, gepasseerde voetballers die zichzelf in de kijker willen spelen of financiële noodoplossingen, uitleenbeurten zijn de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van een voetbalclub. VoetbalPrimeur.be werpt alvast zijn licht over de huurlingenlegioenen van de G6. Vandaag: KRC Genk.

Dicht bij huis

De bekendste naam die Genk op huurbasis verliet is Sebastien Dewaest. In een niet zo ver verleden was de 29-jarige centrale verdediger nochtans aanvoerder bij de Limburgers. Het kan echter verkeren, na een dispuut werd Dewaest naar de B-kern gestuurd waarna hij niet meer op een kans moest rekenen bij Genk. Deze winter vond de club een tijdelijke oplossing voor Dewaest, onze landgenoot voetbalt op z’n minst tot aan het eind van het seizoen voor Toulouse in de Franse tweede klasse. Toulouse heeft ook een aankoopoptie, een terugkeer naar Genk is erg onwaarschijnlijk.

Wie ook door Genk in de Franse tweede divisie wordt gestald is Stephen Odey. De Nigeriaanse spits had moeite met het niveau in Genk en mag het dit seizoen op een niveautje lager proberen. Bij Amiens, een middenmotor in de Ligue 2, krijgt Odey wel speelkansen. Volledig zijn stempel drukken lukt echter nog niet. De spits heeft nog een volledige seizoenshelft de tijd om zijn nieuwe club te overtuigen om de aankoopoptie te activeren.

Niet enkel bij onze zuiderburen lopen er Genk-huurlingen rond. Ook in Nederland kan de Genk-supporter een speler aan het werk zien. Benjamin Nygren werd als groot talent naar Limburg gehaald maar bleek al snel te groen achter zijn oren om echt impact te hebben. Na een jaar bankzitten bood Heerenveen een oplossing aan de 19-jarige Zweed. De Eredivisieclub mag Nygren voor twee seizoenen huren. In Friesland zijn ze alvast tevreden, Nygren mag zowat elke wedstrijd meespelen en had al een voet in vijf doelpunten. Genk ziet het graag gebeuren.

Ook Casper De Norre is geen onbekende voor de Belgische voetballiefhebber. De vleugelverdediger werd in 2019 voor vier miljoen euro weggeplukt bij STVV. De Norre deed Europese ervaring op en stond tegen onder meer Liverpool en Napoli in de basis bij Genk. Een titularis worden zat er echter niet in waarop De Norre voor het ambitieuze project van OH Leuven koos. In Leuven is de verdediger wel een titularis, naar alle verwachtingen bindt OHL aankomende zomer De Norre definitief aan zich.

Verder van huis

Wie Neto Borges nog aan het werk wil zien zal niet toekomen met een abonnement bij Eleven Sports. De goedlachse vleugelverdediger speelt dezer dagen in zijn thuisland bij het Braziliaanse Vasco da Gama. De club bedong ook een aankoopoptie. Of we Borges ooit nog in België aan het werk zullen zien lijkt erg twijfelachtig. Bij Genk lijken ze niet meer op de Braziliaan te rekenen, een verlengd verblijf in zijn thuisland lijkt de meest realistische optie.

Ten slotte lopen er met Ivan Fiolic en Joseph Paintsil twee jonge twintigers rond op de Europese voetbalvelden die hun brood bij Genk verdienen. Fiolic wordt uitgeleend aan het Poolse Cracovia. Het is niet de eerste keer dat Genk de middenvelder uitleent, eerder werd hij ook al in Cyprus gestald. Een vaste waarde bij Genk worden lijkt vooralsnog niet haalbaar voor Fiolic. Paintsil speelt dan weer bij het Turkse Ankaragücü, de Turkse club huurt de speler zonder aankoopoptie. Ook hij lijkt echter te kort te komen voor de Genkse kern. Een nieuwe oplossing dringt zich deze zomer op.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Nygren nog doorbreken bij Genk?

Ja
68%
Nee
32%
(424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws