Daar is Lamkel Zé weer, Kameroener krijgt nieuwe kans bij Antwerp

Daar is Lamkel Zé weer, Kameroener krijgt nieuwe kans bij Antwerp

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 18:17ma 18-01-2021 om 18:17

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 18:21ma 18-01-2021 om 18:21

Het is dan toch gebeurd. Een nieuwe kans voor Didier Lamkel Zé, de zoveelste. Bij Royal Antwerp FC heeft men besloten om de Kameroener dan toch nog een kans te geven.

Dat geeft Antwerp zelf aan via de officiële kanalen. Met zijn fratsen van de voorbije weken leek Lamkel Zé het zich toch helemaal onmogelijk gemaakt te hebben bij de club. De supporters waren razend en gingen meermaals in protest. Toch krijgt hij een nieuwe kans bij de club, zo geeft men bij The Great Old aan.

'Wij begrijpen de onvrede die er heerst omtrent het feit dat Didier Lamkel Zé maandag heeft meegetraind met de A-kern van RAFC. Wij begrijpen die onvrede omdat ook wij vinden dat het gedrag van de speler niet goed te praten valt. Of nog duidelijker verwoord: ook wij vinden bepaalde gedragingen ronduit verwerpelijk. Dit gedrag ligt immers niet in de lijn met de normen en waarden van onze club. En doen pijn aan het supportershart', klinkt het.

Fratsen van Lamkel Zé
De club beseft dan ook dat Lamkel Zé flinke fratsen heeft gehaald en keurt het helemaal niet goed. 'Een speler die amok maakt met als doel om de club zomaar ‘makkelijk’ te kunnen verlaten, kan je als club niet belonen door daar simpelweg op in te gaan. Dit hebben we als club duidelijk gemaakt naar de speler in kwestie, maar zien wij ook als duidelijk statement naar alle spelers. Geen enkele individuele speler staat boven de club.'

Toch krijgt de Kameroener een nieuwe kans. Op training. 'De speler heeft zich geëxcuseerd naar de groep toe en mag niet meer actief zijn op sociale media. Daarnaast wordt de speler intensief begeleid door een medewerker van de club. Het feit dat Didier meetraint is geenszins een garantie dat hij wedstrijden met de A-kern speelt. Hij zal zijn kans moeten afdwingen bij onze vernieuwde technische staf. En onder ‘kans’ mag men gerust de allerallerlaatste kans verstaan', klinkt het.

De supporters
Of de supporters daar ook tevreden mee zullen zijn, is nog maar de vraag. 'Wij hebben als club begrip voor de emoties van de supporters. Die emoties zijn even oprecht als terecht. Wij delen die emoties als club', geeft Antwerp nog aan.

De supporters krijgen echter ook een ferme waarschuwing. 'Waar we geen begrip voor kunnen opbrengen is dat trainingen van zowel beloften als 1ste ploeg worden verstoord. Dat verstoort de voorbereiding op wedstrijden en druist in tegen het clubbelang en leidt uiteindelijk net tot datgene wat supporter én club voor ogen hebben: sportief succes', aldus Antwerp.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws