Bikkelharde kritiek op Anderlecht-trainer Kompany: Zijn reactie was quatsch

Bikkelharde kritiek op Anderlecht-trainer Kompany: "Zijn reactie was quatsch"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 08:01ma 18-01-2021 om 08:01

Bij RSC Anderlecht was men niet te spreken over de wedstrijdleiding tegen KAS Eupen en de beslissing om Kemar Lawrence een rode kaart te geven. Trainer Vincent Kompany haalde stevig uit. Onterecht, zo oordeelt ex-ref Serge Gumienny.

Volgens Kompany ging het voetbal tegenwoordig te snel voor de scheidsrechters en moesten ze "zich aanpassen". Hij vond dan ook dat Lawrence absoluut geen rode kaart verdiende. "Met twee voeten, zelfs benen, vooruit en met een krachtige schaarbeweging in duel vliegen. Dit is gevaarlijk voor de tegenstander. Punt aan de lijn", zegt Gumienny in Het Belang van Limburg.

"Gelukkig raakt hij de tegenstander niet volledig. Het voldoet aan alle criteria om een rode kaart te rechtvaardigen: kracht, snelheid, voeten van de grond, voeten vooruit én een schaarbeweging. Wat moet je nog meer doen om van het veld gestuurd te worden", vraagt de voormalige scheidsrechter zich af.

Kritiek op refs
Gumienny vindt de kritiek van Kompany dan ook helemaal niet correct. "Kompany heeft gelijk dat scheidsrechters zich moeten aanpassen, maar ze moeten zich net aanpassen door strenger te zijn. Als dit het nieuwe normaal van tackelen moet worden?"

"Ik roep de arbitrage op om zich voor te bereiden op wedstrijden van Anderlecht. Als Kompany dit soort voetbal wenst te zien, dan moeten ze iedere week met tien eindigen en moet de arbitrage daar keihard tegen optreden. Na een paar weken zal dat dan wel stoppen, dan zal Kompany zijn uitspraak wel beseffen. Die reactie vond ik echt quatsch", besluit Gumienny.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws