Het huurlingenlegioen van Club Brugge: Miljoenen voor Rezaei en Openda?

Het huurlingenlegioen van Club Brugge: Miljoenen voor Rezaei en Openda?

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 09:30ma 18-01-2021 om 09:30

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 16:30ma 18-01-2021 om 16:30

Zowat elke voetbalclub beschikt dezer dagen over een leger aan huurspelers. Of het nu om beloftevolle talenten gaat die op zoek zijn naar speelminuten, gepasseerde voetballers die zichzelf in de kijker willen spelen of financiële noodoplossingen, uitleenbeurten zijn de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van een voetbalclub. VoetbalPrimeur.be werpt alvast zijn licht over de huurlingenlegioenen van de G6. Vandaag: Club Brugge.

Miljoenentransfers?

Is Loïs Openda de enige Club Brugge-huurling die nog enigszins hoop mag koesteren op een toekomst bij de club? Met de komst van Bas Dost lijken zijn sterren niet al te gunstig te staan, als hij blijft presteren kan hij echter nog de meningen van bestuur en technische staf bijstellen. Openda wordt momenteel aan Vitesse verhuurd en doet het daar uitstekend. Zes doelpunten zijn vooralsnog zijn deel in de Eredivisie. Als Club hem aankomende zomer niet bij de kern wil betrekken lijken ze er toch op zijn minst een mooi bedrag voor te kunnen vangen.

Wie Club ook nog een aardige zakcent kan opleveren is Kaveh Rezaei. De Iraanse spits werd in 2018 nog voor vijf miljoen euro overgenomen van Charleroi, doorbreken bij Club Brugge lukte echter nooit. Inmiddels stalt Club Rezaei opnieuw bij Charleroi in de hoop de aanvaller in de spotlights te plaatsen met het oog op een transfer aankomende zomer. Met zeven doelpunten in de Jupiler Pro league tot dusver zal er zeker interesse zijn, het is echter maar de vraag hoeveel Club nog van het oorspronkelijke bedrag kan recupereren. Charleroi lijkt alvast niet kapitaalkrachtig genoeg om een poging tot aankoop te wagen.

Dan is er nog het geval Michael Krmencik. De spits werd vorige winter binnengehaald voor zes miljoen euro maar wist nooit zijn stempel te drukken in Brugge. Krmencik vond tijdelijk onderdak in Griekenland waar hij zich bij PAOK mag bewijzen. Dat lijkt aardig te lukken, na vier wedstrijden heeft hij daar al twee keer gescoord. PAOK heeft echter geen aankoopoptie waardoor Club in de zomer opnieuw een overnemer zal moeten vinden. Als Krmencik blijft scoren in Griekenland kan het misschien toch nog enkele miljoenen weten te recupereren.  

Nieuwe club al bekend

Enkele andere Club-huurlingen weten waarschijnlijk wel al waar ze volgende zomer aan toe zijn. Zo worden Siemen Voet, Thibaut Vlietinck en Karlo Letica allen verhuurd met optie tot aankoop. Voet mag zich dit seizoen bewijzen bij KV Mechelen, een onbetwiste titularis is hij vooralsnog wel nog niet. Tot dusver mocht Voet in acht wedstrijden meespelen. De 20-jarige verdediger lijkt echter op het nodige geloof te kunnen rekenen bij Mechelen, onwaarschijnlijk is het dan ook zeker niet dat KVM Voet definitief overneemt in de zomer.

Die vlieger gaat overigens ook op voor Vlietinck. De 23-jarige aanvaller wordt uitgeleend aan OH Leuven met een optie tot aankoop. Een basisplaats heeft Vlietinck zeker niet altijd, Marc Brys rekent echter wel op hem als deel van de kern. Ook hij lijkt Club dus definitief te gaan verlaten aankomende zomer.

Letica wordt dan weer uitgeleend aan het Italiaanse Sampdoria. De Italiaanse club bedong een aankoopoptie, het is echter de vraag of die zal worden gelicht. Letica speelde tot dusver nog geen minuut en zit steevast aan de bank gekluisterd. Bij Club moet hij echter ook niet op een nieuwe kans hopen, in elk geval dringt er zich een definitieve oplossing op. Het is wel nog zaak om een geschikte overnemer te vinden voor de Kroatische doelman.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat moet Club Brugge met Openda doen aankomende zomer?

Verkopen
45%
Opnieuw uitlenen
19%
Kans geven bij Club Brugge
36%
(398 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws