KRC Genk bijt van zich af: Slechte verliezers? Er zijn nu eenmaal reglementen

KRC Genk bijt van zich af: "Slechte verliezers? Er zijn nu eenmaal reglementen"

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 19:46zo 17-01-2021 om 19:46

KRC Genk heeft zaterdagavond met 2-0 verloren op het (sneeuw)veld van Excelsior Moeskroen. De Limburgers begonnen echter 'onder voorbehoud' aan de match en hebben achteraf ook klacht ingediend bij de KBVB door de onbespeelbare grasmat. Er kwam kritiek dat Genk een 'slechte verliezer' is, maar dat word gecounterd door CEO Erik Gerits

"Wij kunnen leven met overmacht, maar dat was in Moeskroen allerminst het geval", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. "Twee uur voor de aftrap sneeuwde het al niet meer. Een deel van onze delegatie - de mensen die de kledij vervoeren - was zeer vroeg in Moeskroen, zij stelden vast dat er weinig activiteit was om het veld speelklaar te krijgen."

"De sneeuwval was nochtans aangekondigd. Dan kun je je toch organiseren, zoals wij dat zouden doen? Maar dat is dus niet gebeurd. We hadden gisteren liever niet gespeeld. Want in die context is het toevalsvoetbal, wat niet zou mogen op dit niveau. Dat kunnen we niet accepteren. Een normaal spelverloop was onmogelijk."

De kritiek dat Genk een 'slechte verliezer' is, wordt gecounterd door Gerits. "Wij hebben al vooraf alles geprobeerd om de match op een later tijdstip te spelen. Kijk, er zijn nu eenmaal reglementen. Het getuigt van goed management dat wij nu deze stappen ondernemen. Het is nu aan de bevoegde instanties om te beslissen wat de gevolgen zijn. We zien wel wat de uitkomst is", besloot Gerits.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws