Antwerp verliest zwaar na vertrek Leko: Hij leek de geest meegenomen te hebben

Antwerp verliest zwaar na vertrek Leko: "Hij leek de geest meegenomen te hebben"

11-01-2021 08:30
5

De eerste partij van Royal Antwerp FC zonder Ivan Leko is niet al te best afgelopen. The Great Old ging zwaar onderuit en verloor met 3-0 van KV Mechelen. Is er sprake van een post-Leko effect?

"Het was de prestatie van de ploeg in zijn geheel die nog het meest ontluisterend was", geeft Gert Verheyen aan in Het Nieuwsblad. "Het leek wel of Leko alles had meegenomen naar China. De hoge druk en recuperatie waren weg, alsook het balbezit, de drive en intensiteit. Passie leek plaatsgemaakt te hebben voor geen goesting. Alsof met Leko ook de geest van de ploeg was vertrokken. Het was vreemd om een Antwerp te zienwaar niets in zat", klinkt het.

Frank Vercauteren kon dus niet winnen bij zijn 'debuut'. "Natuurlijk heeft Vercauteren nog niet de kans gehad om met die kern te werken. Je ziet wel vaker dat spelers niet in staat zijn om te presteren als de trainer niet aan de zijlijn staat. Een prof wordt nochtans capabel geacht om altijd zijn ding te doen, maar sommigen kunnen het niet opbrengen. Waar is hun professionele instelling", vraagt Verheyen zich af.

Antwerp kon ook niet rekenen op de sterkste elf, nadat enkele spelers nog in quarantaine moesten zitten. "Dieumerci Mbokani reisde tegen het advies van de club toch naar het buitenland. Bij zijn professionele instelling kan je je ook vragen stellen", aldus Verheyen.