VP-analyse: Romo verbergt OHL-problemen, sterke Delcroix, maar waar is Vlap?

VP-analyse: Romo verbergt OHL-problemen, sterke Delcroix, maar waar is Vlap?

10-01-2021 20:30 Laatste update: 20:42
2

Oud-Heverlee Leuven heeft in het eerste voetbalweekend van 2021 voor een nieuwe stunt gezorgd. De ploeg van Marc Brys versloeg RSC Anderlecht met 1-0 dankzij een penaltygoal van Thomas Henry. Anderlecht was nochtans een pak dominanter, maar waar liep het mis?

Romo verbergt defensieve geknoei OHL
Als OHL wil de goede resultaten wil bevestigen in de komende maanden zal het werk moeten maken van de verdediging. Brys laat zijn ploeg aardig voetbal spelen, maar achteraan staat het kaartenhuisje redelijk wankel. Gelukkig is er doelman Romo -de man van de match- die de gebreken af en toe nog kan verdoezelen, maar een beetje defensieve versterking kan zeker geen kwaad voor de Leuvenaars.

Waar zit Vlap?
Anderlecht bokste wel een paar leuke combinaties in elkaar, kreeg enkele goede kansen, maar het stokte vaak bij de laatste pass. El Hadj was gretig en toonde lef, maar moet nog wat boterhammen eten om Percy Tau te kunnen vervangen. Mukairu en Amuzu zijn dreigend, maar niet constant genoeg. Nmecha staat te vaak op een eiland te voetballen. Het is toch tekenend dat miljoenenaankoop Michel Vlap zelfs geen plaats krijgt op het wedstrijdblad. Het wordt tijd voor de Nederlander om zijn transfersom te rechtvaardigen, anders moet paars-wit op zoek naar aanvallende versterking.

Bye bye Sambi
Vincent Kompany zal de komende weken mogen puzzelen bij paars-wit. Sambi Lokonga greep in de tweede helft naar de hamstrings en deed meteen teken om te wisselen. De middenvelder lijkt te kampen met een spierblessure en zal minstens enkele weken aan de kant staan. Anderlecht heeft geen middenvelders op overschot. De terugkeer van Trebel kan iets versneld worden of komt er nu misschien schot in de transfer van Ashimeru (RB Salzburg)?

Sterke Delcroix
Een echte verrassing is het niet meer: Delcroix speelde opnieuw een uitstekende match op het veld van OHL. De linksvoetige verdediger staat vaak op de goede plaats, is sterk in het duel en secuur in het uitvoetballen. Na het uitvallen van Sambi Lokonga kreeg Delcroix de kapiteinsband. Het toont aan hoe belangrijk de 21-jarige verdediger de voorbije maanden is geworden.