Schöne (34) zoekt nieuwe werkgever: We praten met Belgische clubs

Schöne (34) zoekt nieuwe werkgever: "We praten met Belgische clubs"

07-01-2021 13:15 Laatste update: 16:15
21

Lasse Schöne is niet langer meer een speler van Genoa. De middenvelder en de club kwamen tot een akkoord om uit elkaar te gaan. De 34-jarige Deen is nu op zoek naar een nieuwe club. Zijn zaakwaarnemer laat VoetbalPrimeur.be weten dat Schöne momenteel in gesprek is met enkele Belgische clubs.

Voor Schöne bij Genoa op de dool geraakte, verdeelde hij het spel bij Ajax. "Lasse en ik zijn ervan overtuigd dat hij nog absoluut zijn topniveau van Ajax kan behalen. Ik word dagelijks gebeld door clubs en agenten over Lasse. Maar Lasse is terecht kritisch en wil een juiste stap maken."

Aan interesse is er alvast helemaal geen gebrek. "Er zijn diverse aanvragen uit Italië. Maar een terugkeer naar Ajax zou ik ook niet onlogisch vinden. We spreken ook met Belgische clubs. Of hij financieel haalbaar is? Voor een topclub wel", aldus Revien Kanhai van Forza Sports Group.

"Lasse is de perfecte persoon die de soms ontbrekende balans kan brengen binnen en buiten het veld. Hij is echter ook afhankelijk van de beperkte opties in de winter window en de negatieve financiële omstandigheden als gevolg van de coronacrisis. We zullen dus samen gaan bekijken wat de juiste stap is nu”, gaat de zaakwaarnemer verder.

Matchritme?
Schöne kwam dit seizoen niet aan de bak bij Genoa, maar dat is volgens Kanhai geen probleem. "Hij is topfit, heeft elke dag voluit kunnen trainen, en wil zich in de komende maanden weer goed op het veld laten zien, met een plek in de selectie van Denemarken richting het EK als een belangrijk doel."