Bornauw krijgt steun van bondscoach: Fouten moét je maken

Bornauw krijgt steun van bondscoach: "Fouten moét je maken"

03-01-2021 23:30
11

Roberto Martinez gaf de voorbije maanden flink wat jonge spelers een kans bij de Rode Duivels. De ene al wat succesvoller dan de andere. Eén van die jongens die mocht debuteren als Rode Duivel is Sebastiaan Bornauw, maar echt overtuigen kon hij niet.

De verdediger van 1. FC Köln kreeg in twee partijen wedstrijdminuten, maar liet daarin geen al te beste indruk. Toch geeft Martinez de jeugdspeler van RSC Anderlecht niet op. "Ik heb nooit iemand gekend die perfect wordt zonder fouten te maken", zegt Martinez in Het Nieuwsblad.

"Die moét je maken", verdedigt Martinez Bornauw. "Je moet door moeilijke momenten om iets over jezelf te leren, om beter te worden. Misschien beseffen we dat nu niet, maar kijken we in zijn geval over vijf jaar wel terug en besluiten we dat die momenten nodig waren om zijn niveau te bereiken. Dat geldt voor alle jongens", klinkt het.

In de Bundesliga kon Bornauw wel overtuigen. "Hij heeft een fantastisch jaar achter de rug", weet Martinez. "Hij speelt bijna elke minuut in de Bundes­liga, als centrale verdediger dan nog. Uit de ervaringen die hij opdeed, zal hij in de toekomst vruchten plukken", besluit Martinez.