Brys vergelijkt: Vroeger was winnen tegen Club of Anderlecht een enorme stunt

Brys vergelijkt: "Vroeger was winnen tegen Club of Anderlecht een enorme stunt"

02-01-2021 15:15
12

Marc Brys doet het dit seizoen uitstekend bij OH Leuven, zo werden onder meer Standard en Gent al verslagen. Het noopt de trainer echter tot nadenken, het niveau van de clubs in 1A wordt steeds kleiner volgens Brys.

"Vandaag kan elke ploeg van elkaar winnen in onze competitie, dat was vroeger toch anders", vertelt Brys in Sport/Voetbalmagazine. "Een overwinning tegen Club Brugge of Anderlecht was toen een enorme stunt, nu is dat toch anders", vervolgt Brys.

De coach illustreert met een voorbeeld. "Ik herinner me nog mijn eerste seizoen in eerste klasse. Ik trok met Germinal Beerschot naar Anderlecht en de voorzitter vroeg me hoe ik ging spelen. Ik was toen vol van mezelf en antwoorde dan ook dat we vol gingen pressen, we verloren de match met 4-0", aldus Brys.

"Nu hebben alle ploegen uit de G5 wel eens een verliespartij tegen een kleinere club, daardoor moeten de kleinere ploegen ook tegen elke ploeg vol aan de bak. Ik vind niet dat er nog ploegen een klasse beter zijn dezer dagen, vaak is één speler al genoeg om het verschil te maken", besluit de coach.