Foulon voelt zich steeds beter in Serie A: Dit is echt de ideale leerschool

Foulon voelt zich steeds beter in Serie A: "Dit is echt de ideale leerschool"

31-12-2020 16:58

Daam Foulon maakte enkele maanden geleden een verrassende overstap van Waasland-Beveren naar het Italiaanse Benevento, de ploeg van coach Filippo Inzaghi. De flankverdediger stond al 598 minuten op het veld en voelt zich naar eigen zeggen steeds beter in Italië.

"Er zijn véél spelers in België die ervan dromen om in de Serie A te voetballen. Dat het dagelijks leven hier ook niet onaangenaam is, is mooi meegenomen. Als je in België een weekend vrij hebt, rijd je misschien naar Knokke, hier is dat Capri", vertelde Foulon in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Ook sportief gaat het goed in Italië. Benevento staat tiende in de Serie A en Foulon krijgt veel speelminuten. "Het doet deugd dat ik zoveel kansen krijg, dat moet ik toegeven. Ik voel wel dat er een niveauverschil is met België. Met Pedro van AS Roma heb ik het bijvoorbeeld echt lastig gehad."

"Lorenzo Insigne van Napoli, die was ook écht goed. Er wordt hier ook veel geslotener gevoetbald. Als we bijvoorbeeld op voorsprong komen, zullen we die zelden nog weggeven. In de week trainen we ook minstens één keer alleen met de verdedigers. De defensieve lijn op punt zetten, op het juiste moment uitstappen, daarop wordt echt gehamerd. Voor een verdediger is de Serie A echt de ideale leerschool", besloot Foulon.