Reisverbod houdt Vukotic (W-Beveren) niet tegen: Dit jaar is mentaal zwaar

Reisverbod houdt Vukotic (W-Beveren) niet tegen: "Dit jaar is mentaal zwaar"

30-12-2020 21:00
8

Hij wilde de coronaregels liever niet breken, maar Aleksandar Vukotic (Waasland-Beveren) stapte dinsdag toch op het vliegtuig naar zijn familie. Mensen bij de club hebben nog geprobeerd op hem in te praten, maar dat lukte niet.

Vukotic nam een vlucht naar Bosnië, waar zijn vrouw Jovana al sinds maart verblijft met hun zoontje Matija. "Het is dus al meer dan twee maanden geleden dat ik hem heb gezien", vertelde Vukotic aan Het Nieuwsblad. "En ik wil hem niet alleen via ­videochat zien opgroeien. Daarom ben ik hier. Met gemengde gevoelens, dat geef ik toe. Ik begrijp dat mensen kritiek hebben. Maar ik hoop dat zij mij ook begrijpen. Dit coronajaar is sowieso al mentaal zwaar en zeker als je helemaal alleen bent. Kerstavond was redelijk triest."

De centrale verdediger ondertekende wel het document dat Waasland-Beveren hem voorlegde en waarin staat dat spelers een boete krijgen als ze toch zouden reizen. De club begrijpt hem, maar Vukotic mag zich toch aan een stevige boete verwachten. "Op menselijk vlak begrijpen wij hem honderd procent, we helpen hem trouwens al een tijdje om zijn gezin naar België te halen", zegt teammanager Martijn De Jonge. "Maar wij kunnen het niet maken om de regels niet na te leven. We kunnen hen uiteraard ook geen enkelband omdoen."

Daar maakt Vukotic helemaal geen probleem van. Hij heeft de boete al ingecalculeerd. "Die betaal ik probleem", vervolgde hij. "Ik snap dat zij denken aan onze veiligheid, zeker omdat we al wat coronagevallen hadden. Maar oké, ik had mijn ticket al een maand geleden geboekt en ik heb niet getwijfeld. Net zoals andere spelers niet zullen twijfelen. Vukcevic (zijn ploegmaat, nvdr.) heeft zijn familie ook al een half jaar niet meer gezien. En ik weet dat ook spelers van andere clubs naar het buitenland gaan. Het mag niet, maar..."