Antwerp houdt mogelijk T2 van Leko bij de club: “Het moet er meteen op zijn”

Antwerp houdt mogelijk T2 van Leko bij de club: “Het moet er meteen op zijn”

30-12-2020 16:13
2

Eerder praatten Antwerp en Sven Jaecques al over de mogelijke opvolging van Ivan Leko bij The Great Old. T2 Rudi Cossey blijft mogelijk binnenboord.

Dat laat Jaecques aan Het Nieuwsblad weten. “Rudi heeft een nog lopend contract en heeft blijkbaar aangegeven niet maar naar China te willen. We hebben hem nog niet gesproken, maar dat zal eerstdaags wel gebeuren. Al zal ook de nieuwe coach wellicht iets te zeggen hebben over de samenstelling van de staf.”

Qua profiel ligt alles open. “Wij zijn een vrij unieke club, die de laatste vijf jaar een nieuw verhaal heeft geschreven maar een heel grote historie heeft. Eén ding is zeker: ze is en blijft doorspekt door passie, die je ook terugvindt bij onze fans.”

“De nieuwe coach moet een match zijn met de club in zijn geheel. Uiteraard is kennis van de Belgische competitie altijd een pluspunt, maar dat is zeker niet doorslaggevend. Belg, buitenlander, ervaren coach, jonge coach: alles kan”, aldus Jaecques.

Stabiel
“Het goeie is alleszins dat de nieuwe coach in een stabiele omgeving terechtkomt. We hebben een goed team met veel kwaliteit en een omkadering die zich de voorbije jaren bewezen heeft. Maar het wordt zeker niet evident.”

Antwerp wil meteen een match vinden. “Het is ook geen simpele zoektocht, want het moet er meteen op zijn. We hebben geen drie, vier weken om te praten en er is ook geen voorbereiding van zes weken om iets op te bouwen.”