Spektakel: Zulte Waregem boekt een onwaarschijnlijke zege in Eupen

29-12-2020 22:30
29

Eupen en Zulte Waregem hebben voor spektakel gezorgd aan de Kehrweg. Eupen stond lange tijd op een comfortabele 2-0, maar verloor nog met 2-3.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Op het halfuur zorgde Knowledge Musona voor de 1-0. N'Dri en Heris konden voor de rust zelfs nog voor 2-0 zorgen, maar lieten dat na.

Na de rust kreeg Agbadou de eerste grote kans voor Eupen, maar het was opnieuw Musona die trefzeker was met een mooie vrijschop. 2-0 dus, Eupen leek zijn schaapjes op het droge te hebben.

Dol kwartier
Dat was echter zonder de bezoekers gerekend. In het laatste kwartier werden de rollen helemaal omgedraaid. Dompé zorgde voor de goal van de hoop en Bruno hing de bordjes zelfs gelijk. Daarmee was de ellende niet voorbij voor Eupen. Vijf minuten voor affluiten scoorde Deschacht een onverhoopte 2-3. Dat was ook de eindstand.

Zulte Waregem blijft twaalfde, maar staat nu wel zeven punten boven de degradatiestreep. Eupen blijft hangen op een veertiende plaats.