'Geen Vercauteren voor Standard, ex-coach van Union plots in beeld'

'Geen Vercauteren voor Standard, ex-coach van Union plots in beeld'

28-12-2020 22:09
5

Na het vertrek van Philippe Montanier zoekt men bij Standard nog naar een nieuwe coach. Frank Vercauteren zal dat alvast niet worden.

Eerder raakte bekend dat de voormalige trainer van RSC Anderlecht zich had aangeboden om de nieuwe trainer van de Rouches te worden. Zijn salariseisen dreigden echter te hoog te liggen. Volgens La Dernière Heure werden er ook gesprekken gevoerd, maar heeft Vercauteren uiteindelijk bedankt voor het aanbod.

Standard blijft dus zoeken naar een trainer en zou in die zoektocht zijn uitgekomen bij Luka Elsner. De 38-jarige trainer was in het verleden trainer van Union en het Franse Amien en zoekt nu naar een nieuwe uitdaging. Hij zou in het profiel passen waar men bij Standard ook naar zoekt, meer dan andere pistes zoals Marc Wilmots en Mbaye Leye.

De Sloveen Elsner was één seizoen trainer van Union, waar hij indruk wist te maken. Hij werd onder andere gevolgd door Sporting Charleroi, maar koos uiteindelijk voor Amiens. Daar kon hij echter niet overtuigen en degradeerde hij met de club.