Clement mengt zich in discussie rond Vanaken: Compleet overdreven

Clement mengt zich in discussie rond Vanaken: "Compleet overdreven"

28-12-2020 17:00 Laatste update: 17:09
129

Club Brugge gaat niet akkoord met het harde oordeel voor Hans Vanaken. Het Bondsparket wil een schorsing van vier speeldagen zien na een rode kaart én beledigingen aan het adres van de ref. Philippe Clement is daar absoluut niet blij mee, meldt hij bij Het Nieuwsblad

"Uiteraard was het een fout, maar je ziet moet het in de context zien", aldus Clement. "Hans schrok oprecht dat hij rood kreeg voor die actie. Ik heb dit seizoen al andere fases gezien die zelfs geen geel opleverden. Dat kan gewoon niet."

Vooral de twee weken voor de overtreding vindt Clement belachelijk. "Hans was een fractie te laat en schuift over het been van Beck. Zelfs het slachtoffer zei achteraf dat Hans pech had. Iedereen is het er over eens dat een uitsluiting volstaat, en dan vraagt het bondsparket plots twee weken. Samen met die twee extra weken voor die uitlatingen is dat gewoon compleet overdreven. Vier speeldagen voor een niet-intentionele fout? Dat kan niet."

Over de uitspraken van Vanaken wil hij niet veel kwijt. "Als hij iets gezegd heeft, is dat fout. Mijn spelers weten dat zoiets niet kan: ik ga dat ook niet verdedigen. Maar er is ook zoiets als oorzaak en gevolg. Als hij fout heeft gereageerd, komt dat voort uit die eerdere beslissing om hem rood te geven. Wat als hij enkel gestraft wordt voor die uitlatingen? Dat zien we dan wel."

Club zal zeker strijden tegen die schorsing. "Hoe ver we gaan? Dat zullen we bespreken binnen de club. Maar ik ga ervan uit dat we al onze middelen gaan uitputten."