'Waasland-Beveren verbiedt reizen, maar verdediger stapt vandaag het vliegtuig op'

'Waasland-Beveren verbiedt reizen, maar verdediger stapt vandaag het vliegtuig op'

28-12-2020 08:45
5

De Pro League heeft alle clubs aangeraden om hun spelers te verbieden het vliegtuig op te stappen tijdens de winterstop. Bij Waasland-Beveren doen ze dat ook, al zal Aleksandar Vukotic, die onlangs vader werd, zich daar niks van aantrekken.

De Servische verdediger stapt ondanks het verbod van Waasland-Beveren toch het vliegtuig op om naar zijn gezin te gaan. "Familie staat op de eerste plaats", vertelt Vukotic in Het Nieuwsblad. "De mensen van de club begrijpen mijn beslissing. Mentaal was het de voorbije maanden moeilijk om niet bij mijn vrouw en zoon te kunnen zijn. Nu kan ik hen eindelijk terugzien."

Opvallend: Vukotic zal er amper drie dagen verblijven, maar bij zijn terugkeer moet de boomlange verdediger wel meteen in quarantaine. Van Waasland-Beveren kreeg hij alvast geen goedkeuring. "In principe mag niemand naar het buitenland vertrekken", zegt coach Nicky Hayen. "Wie dat toch doet, mag een financiële boete verwachten. Maar we hopen nog altijd dat hij niet vertrekt."

Bij RSC Anderlecht kregen Amir Murillo (al een jaar weg van zijn familie) en Kristian Arnstad (nog minderjarig) een uitzondering van de club na overleg met de spelersgroep. Vukotic beslist echter op eigen houtje om enkele dagen het land te verlaten.